hrebienok

Pod Tatrami bývam celý život, no že by som ich poznala ako svoje „ponožky“, žiaľ, povedať nemôžem. S priateľom máme skúškové už dávno za sebou, tak sme sa rozhodli, že by sme sa mohli prejsť na Hrebienok a spojiť to s výstavou ľadových sôch. Keďže sme študenti, cestovanie máme (zatiaľ) zadarmo. Už len nasadnúť na električku a smer – Starý Smokovec, odkiaľ sa hore dostanete buď pešo alebo ďalšou električkou.

Deň sme si zvolili naozaj nádherný, slnko ukázalo svoju „moc“, nikde ani mráčika. Čím sme kráčali vyššie, tým bolo teplejšie. Nakoniec sme bundy nosili v rukách. Na Hrebienku sme si popozerali ľadové sochy a čarovnú prírodu vôkol. Ľudia, ktorí to vyrezávali, majú môj obdiv. Je to poriadna „makačka“ a hlavne – majú talent  🙂 (nepridám vám tu všetky fotky sôch, bolo by ich mnoho, radšej sa tam choďte pozrieť aj vy, kým sa neroztopia 🙂 )

Ak sa rozhodnete ísť z Hrebienka ďalej, tak asi 5 minút po chodníku sa nachádza Bilíkova chata, odkiaľ je ohromujúci výhľad. Keďže práve v tento deň bola inverzia, tak v diaľke bolo vidno krajinu pohltenú hmlou, ale aj tak to stálo za to.

Okolo 11, keď sme schádzali dolu, ľudí pribúdalo a pribúdalo. Veď, ani sa nečudujem. Deň ako stvorený na výlet do Tatier 🙂 Cesta nie je nejako veľmi strmá, zvládnu to aj rodinky s malými detičkami, či psíkmi.

Síce som už na prechádzkach, či túrach v Tatrách bola už niekoľkokrát, vždy je to iné. Vždy si nájdem iný „kúsok“ prírody, ktorý ma zaujme, či ohúri. Ja viem, Tatry sú „drahé“ (hlavne asi lyžovanie), ale tento výlet je finančne aj fyzicky nenáročný. Určite odporúčam 🙂

P.S: Hlavne si neobujte čižmy tak ako ja. (áno, ja viem, mala som si obuť niečo pevnejšie, ale takmer všetko už mám v Prešove a tento výlet bol dosť spontánny). Ešte že priateľ mal vhodné topánky a spoločne sme cestu dolu (po ktorej som neurobila ani krok, že by sa mi nešmyklo), zvládli 🙂

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *